top of page

Ons verhaal

Het begin 

In het jaar 1962, bracht een gedenkwaardige ontmoeting tussen twee jonge studenten een sprankelend idee tot leven, dat uiteindelijk de stevige basis zou leggen voor onze huidige Toneelkring Intermezzo.

William Blockmans en Louis Verdeyen, gedreven door hun gedeelde passie voor theater, wisten het jaar daarop een enthousiast elftal van getalenteerde leden te overtuigen om deel te nemen aan hun allereerste toneelstuk getiteld "Van gekken, gangsters en Co." Dit getalenteerde team bestond uit acteurs, actrices, decorbouwers, een souffleur, licht- en geluidstechnici.

Het doek ging op voor hun opvoering en met een overvloed aan lof en vreugde van het talrijke publiek, besloten William en Louis hun artistieke reis voort te zetten.

 

Geleidelijk aan breidden ze hun repertoire uit, waarbij ze naast eigen geschreven stukken ook een beroep deden op andere getalenteerde kluchtenschrijvers en samenwerkten met diverse toneelfondsen. Zo groeide Toneelkring Intermezzo uit tot een bekende en gewaardeerde speler in het culturele landschap.

1985.JPG

Onze missie

Zoals u wellicht heeft opgemerkt in ons verhaal, heeft Toneelkring Intermezzo een voortdurende toewijding aan theater voor en door het volk.

Onze toneelstukken, die altijd kluchten zijn, worden vertolkt door gewone mensen, en we hebben als doel om u tijdens één avond al uw zorgen te laten vergeten en u een hartelijke lach te bezorgen.

bottom of page